Предстоящи събития за 26 февруари

9
0

Среща с професор Христо Пимпирев ще се състои от 17.30 часа в читалище „Братство“ в Кюстендил под мотото „Училище на възрастта на континент“. Срещата се организира във връзка с 200-годишния юбилей на Първо основно училище в Кюстендил.

*****
Годишно отчетно събрание на библиотекарите от обществените библиотеки в област Враца започва от 10,30 часа в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца.

*****
Сливен днес ще бъде домакин на първото от три специализирани обучения на тема: „Превенция на рисковото поведение и трафика на хора в контекста на ранната сексуализация на децата“ – за педагогически специалисти, социални работници и инспектори Детска педагогическа стая. Обученията, организирани от местните комисии за борба с трафика на хора, ще продължат на 27 февруари в Бургас и 6 март в Благоевград.

*****
Публично представяне на инвестиционното намерение – да се изгради завод за преработка на отпадъци и производство на висококалорични пелети в шуменския квартал „Дивдядово“, ще се състои от 18.00 часа, в конферентната зала на Регионалния исторически музей в града. На него местната общественост ще бъде запозната с технологията, която ще се прилага при функционирането на завода, както и със самия производствен процес.

*****
Денят на розовата фланелка срещу тормоза в училище ще бъде отбелязан в Хасково. Събирането на защитниците на каузата, която е подкрепена от местната власт и Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, ще бъде от 11,30 часа пред сградата на местната община.
Ученици от училище „Васил Левски“ в Разград също ще отбележат деня. Те ще си разменят послания за другарство и разбирателство, а интерактивен урок ще учи децата как да поддържат диалог помежду си.

*****
Общо отчетно събрание на БЧК-Пазарджик ще се състои днес от 14.00 часа. Ще бъде представен доклад да дейността на организацията през миналата година и ще се приемат планът за работа и бюджетът за 2020 година.

*****
Семинар по редки болести под мотото „Да добавим живот“ ще се състои от 13.00 часа в конферентната зала на Комплексния онкологичен център в Шумен, с участието на водещи медицински специалисти от страната. Научният форум е организиран от Националния алианс на хора с редки болести, от общинската администрация в Шумен и от местния филиал на Медицинския университет във Варна.

*****
Общинският съвет в Перник ще обсъди нова наредба за преместваемите обекти и рекламната дейност на територията на общината. Съветниците ще гласуват проектни предложения за създаване на центрове за подкпепа на лица с увреждания и такива с психически разстройства. Ще бъдат обсъдени и изменения на наредбата за общинското имущество.

*****
Благотворителен мартенски базар се открива в областната администрация в Хасково. Инициативата е подкрепена от 11 училища от областта, чиито възпитаници ще изложат ръчно изработени мартеници.

*****
В културно-информационния център „Безистена“ в Ямбол днес ще се състои творческа среща с писателя Христо Карастоянов по повод на неговата 70-та годишнина.