Дончев: Не може всеки, който е кихнал да има коронавирус, не се предава по телевизора

0

„Благодаря на медиите, че информират гражданите за мерките срещу коронавируса. Но в стремежа си да информираме, нека да не създаваме психоза. Сега се наблюдава една психоза. Това е заболяване с малко по-висока смъртност от грипа. Взети са всички мерки“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на сутрешния блок на NOVA.

“Хората не се пускат в болничен от телевизора. Здравният министър не може да пусне една трета от България в болничен. Ананиев не е лекар. Болничен се дава от лекар“, коментира той призива на здравния министър хората със симптоми да излизат в болничен и в отпуска .

„Получил се е шум. Болничен се изписва от лекар, а не от министър на здравеопазването и от телевизията“, добави той. „По преценка от възраст, състояние на имунната система и района от който идва. Трябва да сме гъвкави и да действаме според ситуацията. Това се случва по преценка на лекаря“, уточни Дончев.

“Пандемията от коронавирус, няма как да не се отрази на световната икономика. Това няма да има благоприятен ефект върху българската икономика. Според прогнозите на всички разпространението на вируса ще бъде ограничено“, каза още вицепремиерът.

„Не може всеки, който е кихнал да има коронавирус. Със сигурност не се предава и по телевизора“, заяви Томислав Дончев.