Отменят се всички групови мероприятия на територията на община Дупница

2
0

Превантивно се отменят всички групови мероприятия на територията на община Дупница в следващите дни заради коронавируса, съобщиха от общинския пресцентър. Отменени са и курсовете на транспортните фирми от Италия. От Общината в Дупница отричат да е имало масово завръщане на дупничани, които живеят в Италия и посочват в прессъобщение, че от там са се върнали само четири човека.

„В случаите, в които се организират автобусни превози от Италия, автобусите ще пристигат на автогарата в града, където ще бъдат посрещани всички пътници. Независимо, че на границите вече се осъществява специален пропусквателен режим, в Дупница повторно ще бъде правен такъв, като служители от РЗИ и медицински лица ще ги информират допълнително, а ако се налага ще се правят прегледи на място, при симптоми“, посочиха от Общината в Дупница.
Фирмите ще предоставят и списък на пристигащите в Дупница.

Самосъзнание трябва да прояви всеки един, който идва от такава област, където има установен вируса и да се самоизолира от обществото за 14 дни, коментираха от здравната инспекция в Дупница.