задържаха-шофьора-прегазил-дете-на-илиянци

Четирима са задържани след полицейска операция в Разград

5
0

Четири лица са задържани за срок до 24 часа след специализирана полицейска операция в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Един от задържаните е за извършена кражба на пари от сградата на кметството в сели Бели Лом, едно лице е с повдигнато обвинение за сводничество и двама са задържани за притежаване на наркотични вещества. Проведени са процесуално-следствени действия по доказване на престъпната дейност на задържаните лица – претърсвания на два имота, обиски и изземвания, разпити на девет свидетели и едно обвиняемо лице.

Специализираната полицейска операция бе насочена към противодействие на конвенционалната престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Тя се проведе под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. Изградени бяха пет контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на града. На територията на областния център работиха четири мобилни групи. Общо 92 полицейски служители с 22 автомобила участваха в операцията, посочват от полицията.
Проверени са общо 515 лица и 353 моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по Закона за движение по пътищата. Връчени са шест наказателни постановления и 132 електронни фиша.

Проверки са извършени и в 42 обекта – заведения, автоморги, заложни къщи, игрални зали и др.
Проверени са 22 лица от криминалния контингент и лица с наложени мерки за неотклонение.
По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство и едно досъдебно производство, по което процесуално-следствените действия продължават, допълват от Областната дирекция на МВР в Разград.