1200-нови-места-за-паркиране-в-пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров прие новия посланик на Турция у нас

0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров прие в късния следобед новия посланик на Турция у нас Айлин Секизкьок. В първото си посещение в града на тепетата тя е била придружавана от областния управител на Одрин Екрем Джаналп, генералния консул на Турция в Пловдив Хюсейн Ергани и съветниците към посолството. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

По време на разговорите Секизкьок е заявила, че Турция проявява сериозен интерес към концесията на летище „Пловдив“. Желанието ни е да продължим добрите междусъседски взаимоотношения, като съдействаме за работата на бизнеса и увеличаване на инвестициите в региона на Пловдив, е казала тя. Айлин Секизкьок се е ангажирала да направи всичко възможно в нейния мандат да увеличи броя на турските инвеститори, а още утре по време на срещата си с Министъра на транспорта Росен Желязков подробно ще коментира темата за концесията на летище „Пловдив“, като акцентира на чартърните полети.

Новата процедура за концесиониране на летище „Пловдив“ ще разшири възможностите за икономическо развитие на града и региона, както и на съседните области или на близо един милион души, ще увеличи стокообмена, ще доведе повече туристи, е казал от своя страна кметът Димитров. Той е акцентирал и на добрите междусъседски взаимоотношения и различните инициативи, които община Пловдив провежда съвместно с Генералното консулство в Пловдив в културно и икономическо отношение.