Предстоящите събития за днес в София

0

8.30 часа Ще тръгне мото шествие за откриване на мото сезона за 2020 г от паркинга на търговския център на ул. „Околовръстен път“ 214.   

9.00 часа Започва заседание на Народното събрание.  

9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Радослав Георгиев , Любомир Евстатиев, Петър Василев и Трайчо Трайков, обвинени за престъпление по служба.  

9.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Ганчев, Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.  

10.00 часа Негово светейшество Българския патриарх Неофит ще оглави тържествен благодарствен молебен по повод 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.  

10.00 часа Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Черна гора Душко Маркович. След края на разговорите са предвидени изявления за медиите.  

10.30 часа В рамките на Архитектурно-строителната седмица ще се проведе представяне на съвременни архитектурни проекти, създадени от български архитекти, в зала „Мусала“ на Интер Експо Център.   

11.00 часа  Ще се проведе среща на министър Емил Димитров с регионалните структури на МОСВ заради създалото се напрежение в системата в Министерството на околната среда и водите.   

11.00 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети метродепото в кв. „Обеля“, за да види първите два модернизирани влака.  

11.00 часа В Главната дирекция „Национална полиция“ ще се проведе брифинг във връзка с разкрито криминално престъпление на територията на ОДМВР-София.  

11.50 часа Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разговаря с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.  

12.00 часа Ще се състои пресконференция за представяне на нова банкнота от 20 лева в зала 108 в Българската народна банка.   

12.30 часа Държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.  

13.00 часа Ще се проведе пресконференция на тема „Съвременни постижения в лечението на острата лимфобластна левкемия и възможности за бърз достъп на пациентите до животоспасяващо лечение“ в литературен клуб „Перото“.   

18.30 часа В Литературен клуб „Перото“ ще се състои премиерата на първия специализиран наръчник за България „Ситопечат. Основни стъпки в печатната технология“ на Сдружение Феспа България.  

19.00 часа В зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът „Танцуваме за България“.  

19.00 часа В ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се играе представлението „Soft Things“