Община Монтана ще премахне 908 незаконни постройки

3
0

Община Монтана започва премахването на 908 незаконни постройки в различни части на града, съобщи кметът Златко Живков.
Най-много от тези постройки са самоделни гаражни клетки, които различни хора са си изградили от ламарини и мрежа и най-често ги използват за складове на непотребни вещи. Сред незаконните посторйки са също дървени бараки, фургони, импровизирани работилници, павилиони, дърварници, дворове за отглеждане на животни, опасни стари къщи и т.н. Най-много от тях са в квартал „Пъстрина“ – 383 броя, в квартал „Плиска“ са 157 броя, приблизително толкова са и в централната част на града.

Живков припомни, че през последните две години община Монтана премахна 1227 незаконни постройки и заяви, че местната власт ще бъде безкомпромисна с всеки, заградил си самоволно парче земя, което не е негово. Той прикани стопаните на тези незаконни постройки да ги премахнат сами и предупреди, че ако не го направят, то общината ще ги премахне, но ще е за тяхна сметка. При премахването на гаражите и незаконните постройки и ферми за животни няма и няма и да има изключения и приятелски кръгове, заяви кметът.

Той коментира, че в края на годината Монтана ще бъде много по-хубав и по-чист град и благодари на десетките граждани, изказали подкрепа за премахването на незаконните постройки.