Премиерът Борисов призова да не се създава паника заради коронавируса

0

Държавата с нови мерки срещу коронавируса. На извънредно заседание премиерът призова хората да не се поддават на фалшиви новини, свързани с Ковид-19. Празни аптечни щандове, липса на дезинфектанти и предпазни маски в складовете – това е резултатътът от страха ни от коронавируса. появата му е неминуама, но не е повод за паника, казват експертите.

Няколко важни решение взе днес кабинета – държавният резерв ще осигурява при нужда дезинфектанти, медикаменти и храни. 77-те млн. лв. от Фонда за справяне с бедствия вече са на разположение за покриване на мерките за ограничение навлизането на вируса у нас, като Оперативният щаб веднага може да използва 50 млн. от тях, обяви премиерът Борисов. В големите лечебни заведения се разкриват изолирани сектори за посрещане на пациенти. Няма отлив на деца от детски градини и училища.

Бойко Борисов – министър-председател: Доверете се на лекарите, доверете се на експертите доверете се на хора, извън политиците, които говорят. На тях им вярвайте професори, доктори всичките са тук.

По разпореждане на премиера всеки ден националният крисизен щаб ще дава информация за корона вируса на брифинги в 8 и в 17 часа.