На гара Плевен Сдружението на сираците ще дарява мартеници на пътниците на 1 март

0

На гара Плевен Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на БДЖ ще дарява мартеници на пътниците в утрешния ден – 1 март. Това съобщи за БТА председателят на сдружението Слави Михайлов.
Той уточни, че по традиция в акцията за отбелязване на празника Баба Марта ще участват деца от плевенската община Пордим и доброволци на Сдружението.

Около 11.30 ч. на 1 март Баба Марта и деца в народни носии ще раздават мартеници, които са ръчно изработени от възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим. Пътниците на билетните каси, на пероните на гарата, както и от преминаващи влакове, ще получат мартеници с пожелания за здраве и успехи, което ще донесе допълнително празнично настроение на хората, коментира Михайлов. Той изтъкна, че Националното сдружение на сираците в България винаги е получавало подкрепа от БДЖ за своите инициативи, които са свързани с българските традиции и обичаи и които приобщават децата към културните ценности като им помагат да открият творческите си заложби.