Сийка Милева: Прокуратурата не цели повдигане на обвинения, а да информира обществото за последствията от приватизацията

17
0

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева днес пред екип на БНТ. Изявлението може да бъде определено като изненадващо с оглед на това, че хората очакват именно повдигане на обвинения, а се оказва, че ще бъдат информирани за настъпилите последствия от приватизацинния процес.


„Главният прокурор се стреми да върне доверието в институцията, която представлява. 
Ние искаме да живеем в по-чиста страна, да се говори по-малко за корупция, богатите хора да си плащат данъците и да има по-малко нападения над възрастни хора“ добави Милева.

Акциите на прокуратурата нямат демонстративна цел, а да се търси отговорност на виновните. „Ние не можем да изкореним битовата престъпност, но целта на главния прокурор с тези масови специализирани операциии, е тя да се намали до минимум“, добави Милева.

Тя коментира статията в испанския вестник „Политико“, която свързва името на премиера Бойко Борисов с имот и пране на пари.Според Милева е нужно време, за да бъде получена официалната информация и все още не е ясно дали се води наказателно разследване там.