четиримата-наркодилъри-от-софия-остават-за-постоянно-в-ареста

Обвиненият за блудство адвокат от Търговище многократно се е възползвал от трите деца

0

Бивш магистрат и настоящ адвокат беше задържан за блудство с три малолетни момчета в Търговище. Децата са на възраст 12-13 години.

57-годишният мъж многократно ги е примамвал срещу заплащане. Разкриването на тежкото престъпление е станало по сигнал, съобщиха от Окръжната прокуратура в Търговище.

Обвиняемият за блудство бивш магистрат е арестуван днес преди обяд, без да окаже съпротива. Все още не е дал обяснения. Разпитани са само децата. Той се е възползвал от тях многократно от септември миналата година до сега, съобщиха от прокуратурата.

Диляна Стоянова – окръжен прокурор на Търговище: Механизмът е, че им е заплащал за това и едно на друго са си казвали за възможността да изкарат някой лев и по този начин няма принуда, няма насилие. Доброволно са ходили децата при него в кантората и в автомобила му.

В хода на досъдебното производство ще бъде назначена психиатрична експертиза на извършителя. Тепърва ще се установява дали има и други пострадали.

Васил Ангелов – прокурор: Това е много тежко наказуем текст от Наказателния кодекс. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години лишаване от свобода. Той като юрист е много добре запознат, но това очевидно не го е спряло.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия за блудство бивш магистрат.