Зам.-кметът на София: Цената на билета за градския транспорт не е на дневен ред

0

Кристиан Кръстев, зам.-кмет по транспорт на София: Трябва да стъпим върху основата, която имаме – първо е необходимо да се актуализира генералният план за организация на движението. Той е гръбнакът, върху който трябва да изработим новата транспортна схема. Виждате динамиката, с която се развива града – постоянно се пускат или се допълват линии, защото има нужда от това.

Извършихме модернизация на най-старите влакове от метрото, което струва приблизително два пъти по-малко, отколкото нов влак. Влаковете са изцяло обновени и модернизирани, обясни Кръстев.

Кристиан Кръстев, зам.-кмет по транспорт на София: С пускането на третия метродиаметър е необходимо преизчисляване на линиите, именно затова е необходимо да се направи синхронизация. Ще бъде несериозно да кажа, че ще спрем конкретен автобус или ще преместим спирка без да имаме генерален план за движението и нова транспортна схема.

Относно цената на билета за метрото, той заяви, че да се говори за разлика в цените с наземния транспорт, не е актуална тема.

Кристиан Кръстев, зам.-кмет по транспорт на София: Цената на билета за градския транспорт не е дискутирана и не е на дневен ред. Не смятам, че ще бъде дискутирана в близко време.

Пътуването за време е най-ефикасно, смята Кръстев. Той се аргументира, че това би било решило и проблема с гратис пътуването в градския транспорт.