борисов-детски-надбавки-за-всички-деца-независимо-от-доходите-видео

Бойко Борисов разговаря с канцлера на Австрия за ситуацията с бежанците

4
0

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с канцлера на Австрия Себастиан Курц, съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Двамата са обсъдили актуалната информация за обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Българският премиер е бил категоричен, че само с общи усилия и дипломация кризата в региона може да бъде преодоляна. Борисов е изтъкнал пред Курц, че в настоящия момент трябва да се окаже спешна подкрепа на Турция с цел избягване на хуманитарна криза и подобряване на ситуацията. Но европейската общност трябва бързо да реагира, тъй като нито Турция, нито която и да е страна може сама да се справи с подобни събития, е подчертал министър-председателят Бойко Борисов.
Двамата правителствени лидери са обсъдили най-належащите мерки, които да спомогнат за успокояване на обстановката в региона. „Ние сме за прилагане на общ европейски подход към управлението на миграцията, ключово е да има баланс между солидарност и отговорност“, е казал още премиерът Бойко Борисов в разговора си с Курц.