русенската-опера-представя-риголето-тази-седмица

Предстоящи събития за 2 март

13
0

Столична община – дирекция „Култура“ и Културно-информационният център /КИЦ/ „Босилеград“ ще отбележат националния празник на България в Босилеград днес. Тържеството ще се състои в залата на центъра, от 18.00 часа /местно време/.
В програмата ще участват актьорът Янко Лозанов и Вокална формация „Българските гласове“.

*****
С поднасяне на цветя пред паметника на ген. Карцов в 16,30 часа в Сопот ще започнат тържествата, посветени на 142-та годишнина от Освобождението на България. Програмата включва още възстановка на събитията с участието на клуб „Традиция“ и сдружение „Наследство“. Честването ще завърши с тържествена заря-проверка в 18,30 часа.

*****
Музикално-поетичният концерт-спектакъл „Обичам България“ ще бъде изнесен от 18.00 часа в „Младежки център“ – Хасково. Представлението с участието на Детски хор „Орфей“ и Театралната школа при „Младежки център“ е посветено на 3 март.

*****
В Плевен се отменя обявеното за днес официално награждаване на децата победители в Националния конкурс за рисунка „Освобождението“. Събирането на много деца на едно място се отменя заради ситуацията с коронавируса по решение на организаторите от Община Плевен. Най-добрите творби за конкурса, изпратени от цялата страна, са подредени в изложба във фоайето на Плевенската панорама.

*****
Велико Търново ще е домакин на второто издание на Международните майсторски класове по цигулка, виола и контрабас, ръководени от проф. Йосиф Радионов и Калоян Трифонов. Форумът ще бъде открит от 13.30 ч. в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“./МПС/

*****
Изложбата – разпродажба „Как куклите оживяват“ се открива в 17,30 часа в Историческия музей в Димитровград. Експонирана ще бъде личната колекция от над 600 вида парцалени кукли от целия свят на димитровградчанката Радка Тодева. Куклите ще могат да се купуват с благотворителна цел.

*****
Регионалната библиотека в Разград представя пътуващата изложба „Любов към труда, любов към истината, любов към народа“. Експозицията на Регионалната библиотека и Държавния архив в Хасково е посветена на живота и научното дело на видния учен, химик и хуманист д-р Асен Златаров. Изложбата ще може да бъде разгледана във фоайето на разградската библиотека до 10 март.

*****
Проф. д.ф.н. Анчо Калоянов – един от най-добрите български фолклористи, писател и дългогодишен преподавател във Великотърновския университет, ще представи том V от поредицата си „Славянската православна цивилизация/Възкръсналият Велики Преслав (1037-1185) и възвърнатото царство на цар Иван Асен II (1241-1308)/“ от 18,00 часа в Регионалния исторически музей в Русе.