русия-с-рекорден-дневен-прираст-от-началото-на-пандемията

Повече от 60 страни са засегнати от КОВИД-19

0

Броят на починалите следствие на коронавируса по света надхвърли 3 000 души. Засегнатите държави са повече от 60. Китай съобщи за още 42 смъртни случая. Повече от 90% от всички починали са от китайската провинция Хубей, където за първи път беше открит вирусът.

В Китай бяха регистрирани 202 нови случая на Ковид-19. Тези данни изглеждат обнадеждаващи, защото са рязък спад в сравнение с регистрираните 573 случая ден по-рано. Общият брой на заразените в континентален Китай надвиши 80 000 души, като от тях оздравелите са 33 700.

Зу Тао, Администрация на гражданската авиация на Китай: Насочихме вниманието си спрямо полетите между Китай и сериозно засегнатите от коронавируса страни. Ковид-19 се разпространи много бързо в Япония и Южна Корея и се взе решение да бъдат отменени някои полети.

Общо над 600 са анулираните полети от Китай към Южна Корея и Япония, като следващата седмица се очаква още толкова да бъдат отменени.

Тежка остава ситуацията и в Южна Корея, където заразените станаха общо 4 212, а починалите – 22-ма.

Най-много от починалите заради коронавируса са в Китай, но смъртни случаи има в още 10 страни по света. САЩ съобщиха за втори починал – става дума за възрастен мъж от Сиатъл, който имал здравословни проблеми преди да се зарази.

От европейските страни най-тежко засегната от вируса е Италия, където за 24 часа бяха регистрирани още пет смъртни случая, с които общият брой на починалите вече ее 34-ма. Общо 1700 са заразените до момента.