гимназиите-в-област-благоевград-са-готови-за-онлайн-обучение

Участията на ученици в организираните събития в Бургас за националния празник са отменя

0

Участията на ученици в организираните събития в Бургас за днешния национален празник са отменени. Заповедта на кмета на общината Димитър Николов е заради обявената нова грипна епидемия в областта. Големият концерт на площада „Тройката“ ще се проведе без бургаските духови оркестри, детските хорове и танцовите групи.

Остава тържественият ритуал от 11.00 часа по издигането на националния, общинския и европейския флаг, както и полагането на венци и цветя пред Паметника на руските освободители от 11.30 часа. Празничният концерт в държаната опера в Бургас също ще се проведе без участието на деца и ученици.

Община Бургас е уведомила и организаторите на останалите прояви за рисково струпване на хора и обявената грипна епидемия в града.

Кметът разпореди на общинска фирма „Бургасбус“ да извърши дезинфекциране на всички свои автобуси, които се движат по линиите на градския транспорт.

От утре учениците излизат в грипна ваканция до 6 март включително. Те трябва да се върнат в класните стаи на 9 март. Причината е високият процент заболеваемост от грип и респираторни заболявания.
Обявеното за 6 март състезание по английски език за ученици се отменя за 13 март.