Предстоящи събития за 4 март

0

В Пазарджик започва петото издание на „Мартенски театрален маратон“, организиран от Младежкия дом с подкрепата на общината. Ще бъдат представени постановки на независими и алтернативни трупи и млади артисти. Началото е от 18.00 ч. с моноспектакъла на Ованес Торосян „Харлем шейк“.

*****
Под мотото „Български театрални плакати, извън времето и пространството“ във фоайето на Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде представена изложба на плакати от постановки на наши театри през 70-те и 80-те години на миналия век. Ще могат да се видят афиши както на Народния театър, така и на студентски и читалищни трупи. Изложбата ще бъде отворена след 15.00 ч. и ще може да бъде видяна до 15 март.

*****
Концерт, посветен на италианската барокова и романтична музика, ще слушат габровци от 19.00 ч. в градската художествена галерия „Христо Цокев“. Програмата на Габровския камерен оркестър включва първи изпълнения в България на Концерт за две цигулки и оркестър от Вивалди, Концерт от Джовани Албикастро, Концерт за пиано и оркестър от Пиетро Парадизи, Симфония от Джузепе Брешанело и Серенада за струнен оркестър от Волф-Ферари. Гостуващ солист ще е изтъкнатият български пианист и композитор Виктор Чучков.

*****
Книгата на Дима Чонова „Приказки за деца и възрастни“ ще бъде представена в Клуба на културните дейци в Димитровград. Журналистът Маргарита Симеонова ще говори за автора и произведението от 17.30 часа.

*****
В Бургас ще има пресконференция по повод на предстоящото 18-то издание на „София филм фест на брега“. Представянето ще е в камерната зала на драматичния театър „Адриана Будевска“, от 15.15 часа. Ще бъде обявена програмата на фестивала, наградите, филмите – участници.

*****
Две двойки от област Хасково ще получат финансиране за инвитро процедури от кампанията на областния управител „За повече деца в България“. Те ще бъдат определени чрез жребий в 11.30 ч. в администрацията.

*****
В подкрепа на каузата за подпомагане, опазване и популяризиране на българското културно-историческо наследство, фондацията „Българските корени“ и Регионалният етнографски музей в Пловдив представят фотографии на стари автентични костюми, направени през последните години. Мотото на изложбата в Цар Симеоновата градина е „Девойко, мари, хубава“. Тя ще бъде открита в 12.00 часа