проучване-85-%-от-италианците-живеят-в-страх-от-коронавирус

Италия забранява публика на спортни събития

0


Италия нареди всички големи спортни събития да се провеждат при закрити врата до 3 април
, докато страната се бори със смъртоносната епидемия от коронавирус, съобщи АФП.

Мярката беше обявена, след като италианското правителство разшири мерките срещу епидемията, която през последните две седмици отне живота на 107 души, а над 3000 бяха заразени в страната.

В указ, публикуван в сряда, правителството посочва, че „всички спортни събития и състезания от всякакъв вид, независимо дали са частни или публични“ могат да продължат „в спортни съоръжения при закрити врата – а именно на открито, но без присъствието на публика“.

Тази седмица полуфиналите за Купата на Италия – Ювентус срещу Милан в Торино и сблъсъкът на Наполи с Интер Милан бяха отложени заради избухването на епидемията. Не са обявени нови дати за мачовете и сега финалът на 13 май вероятно ще бъде отложен за поне седмица.

Разпространението на вируса е предизвика хаос в Серия А, като 10 мача бяха отложени за последната седмица, което предизвика скандали между клубовете и футболната лига в страната за графика на мачовете.

Шестте мача, отложени от кръга – включително сблъсъка за титлата между Юве и Интер, се очаква да бъдат преместени през следващия уикенд, като всеки друг мач ще бъде изместен седмица напред Квалификацията за тенис за Купа Дейвис между Италия и Южна Корея в Каляри в петък и събота също ще трябва да се проведе без фенове.