Предстоящи събития за 6 март

2
0

Във връзка с годишнината от Кюстендилската акция за спасяването на българските евреи, през март 1943-та, в къщата-музей „Димитър Пешев“ в Кюстендил днес, от 11.00 часа, Регионалният музей ще представи новия пътеводител и брошурите на постоянната експозиция.

***
На информационна среща с рибарската общност в Зеления образователен център в Шабла ще бъдат представени възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за морско дело и рибарство. Участието в събитието, което се организира от Областния информационен център и местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“, е със свободен достъп.

***
Изложба под наслов „Събрали сме се да творим добро“ се открива днес в Областната администрация в Габрово. Изложбата е подготвена от габровския Държавен архив и Националния музей на образованието и е посветена на 150-годишнината от основаването на женското благотворително дружество „Майчина грижа“.

***
В „Кьорпеевата къща“ в Котел от 15 часа ще бъде открита изложба „Женски носии и накити от старите ракли на Сливен и Котел“ по случай Международния ден на жената – 8 март. Ще бъдат представени автентични носии и накити от Сливенския регион от фонд „Етнография“ на Исторически музей – Котел и частната колекция на Мариана Жекова.

***
Образователният спектакъл за деца „Пътуване по ноти“ ще се състои от 11,30 часа в зала „Опера“ в Русе.

***
Писателката Неда Антонова ще има среща с ученици от Плевен. Ще бъде представена новата й книга „Безмълвие – греховната младост на Паисий Хилендарски“. Срещата е от 16.00 часа в галерията-дарение „Колекция на Светлин Русев“ и е отворена за граждани.