затопляне-през-почивните-дни

По-топло време днес

0

Днес денят започва с минимални температури между минус 1° и 4°, по Черноморието – около 8°. Вятърът ще се ориентира от югозапад, максималните температури ще се повишат и ще бъдат  между 11° и 16°, в София – около 12°. След временно разкъсване, облачността отново ще се увеличи, най-късно по Черноморското ни крайбрежие, където ще има и най-много слънчеви часове.

В планините ще бъде предимно облачно и ветровито – с умерен, по високите части временно силен югозападен вятър. Максималните температури в планинските ни курорти ще бъдат от 3° до 6°, по най-високите върхове – около минус 2°.

Затоплянето ще продължи и в събота, когато отново ще завали. В неделя валежи ще обхванат по-голямата част от страната, възможни са и гръмотевици. Границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина около 900 метра. Ще започне ново понижение на температурите, което ще продължи и в понеделник, когато  валежите  в Западна България ще спират, но в Източна ще продължи да превалява. Във вторник вероятността за валежи е малка, но в сряда отново ще има превалявания. Максималните температури слабо ще се повишат.