СБМС: Очакваме в сградата на бившия Партиен дом хората, които ще решат проблемите ни

7
0

Пет медицински сестри останаха барикадирани цялата нощ в сградата на бившия Партиен дом.

Вчера майки на деца с увреждания и медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и поискаха и оставката на целия кабинет „Борисов“. Те настояват за работеща здравна система и достойни условия на труд.

Майките от „Системата ни убива“ обявиха прeди няколко дни безсрочен протест с искане за оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, заради Закона за личните помощи. 

Мая Илиева – председател на Синдиката на медицинските специалисти: Добре премина нощта, въпреки че имаше опит от страна на охраната да ни накара доброволно да напуснем, но ние отказахме. Иначе нямаше никакви проблеми, донесоха ни вода, храна. Нормално беше всичко засега. Очакваме хората, от които зависи решаването на нашите проблеми, този път, за да не ги обикаляме всичките, тъй като ние през годината преминахме всички парламентарно представени групи, всички комисии, министри, премиер и т.н., този път те сами да се самосезират, така да се каже, и да заповядат тук, в залата, която сме, има достатъчно място и да поработят върху решаването на нашите проблеми. Ние просто ще стоим отстрани и ще ги гледаме как работят.