1043-нови-случаи-на-коронавирус-у-нас

Първи случай на коронавирус в Сърбия

0

Заразените с коронавируса в световен мащаб вече са над 100 000, а над 55 000 са се възстановили от заболяването, по данни на Университета „Джонс Хопкинс“. Първи случаи са потвърдени в Сърбия, Словакия, Ватикана, Камерун и Перу. Между 77 и 347 млрд. долара може да струва коронавирусът на световната икономика. Това показва анализ на Азиатската банка за развитие.

Първият заразен в Сърбия е 43-годишен мъж от Суботица, който наскоро е бил при сестра си в Будапеща. Той е под карантина.

Първи потвърден случай има и в Словакия.

Заразените с новия коронавирус в Гърция са 45, отменени са учебните занятия, има забрана за събирание в няколко района в югозападната част на страната.

И вчера на площад „Свети Петър“ в италианската столица Рим туристите бяха необичайно малко.

Ватикана потвърди първи случай на заразата. Всички болници, без спешните отделения, в града-държава са затворени за дезинфекция. В Италия заразените са над 3 800, починалите – 148. Дания забрани събиранията на 1000 и повече души.

С цел ограничаване на заразата, традиционната петъчна молитва в джамиите в целия Близък изток беше отменена.

В САЩ случаите на новия щам са над 200, в 20 щата. Хеликоптер спусна тестове за вируса на круизен кораб с 3 500 души на борда във водите край Сан Франциско. Белият дом призна за недостиг на комплекти за изследване на съмнителни случаи.

А към виетнамската песен за коронавируса, която се превърна в небивал хит, вече има и специален танц. Движенията са не само забавни, но и показват шестте стъпки за правилно измиване на ръцете.