още-16-души-в-социален-дом-в-сливен-с-положителен-тест-за-covid-19

Само за денонощие в Германия се появиха 265 нови случая на COVID-19

2
0

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия се увеличи за едно денонощие с 265 и достигна 1112, съобщи днес институтът „Роберт Кох“ за контрол и превенция на заболяванията, цитиран от ТАСС.

Най-много заразени – 484 – има в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, в Бавария са 256, а в Баден-Вюртенберг – 199. Носители на вируса са регистрирани в 15 от 16-те федерални провинции.

От института казват, че рискът от зараза остава умерен, но министърът на здравеопазването Йенс Шпан е заявявал, че пикът на епидемията в Германия още не е преминал. Вчера Шпан препоръча да бъдат отменени всички публични прояви с участието на повече от хиляда души, съобщи ТАСС.

Британското правителство обяви днес, че създава специален екип за борба с дезинформацията относно разпространението на коронавируса в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.
Досега в страната има регистрирани 273 заразени и трима починали от вируса. Днес премиерът Борис Джонсън оглавяваше заседанието на кризисната правителствена комисия, на което бяха обсъдени възможните мерки за възпиране на епидемията.

Групата за контрадезинформация ще се опита да установи размера и въздействието на неверните или манипулираните съобщения, целящи да подведат хората „било с цел да нанесат вреди, било за политическа, лична или финансова изгода“. Освен това екипът ще се опитва да идентифицира и да реагира на дезинформация, когато е необходимо, обяви правителството.