в-ямбол-бяха-наградени-победителите-в-регионален-конкурс

Община Ямбол публикува проект на нова наредба за опазване на обществения ред

0

Община Ямбол публикува за публично обсъждане проект на нова наредба за опазване на обществения ред, поддържането на чистотата и за реда в търговската дейност, съобщиха от общинския пресцентър.

Въвеждат се нови часове за осигуряване на спокоен отдих на гражданите – от 23 до 8 часа (вместо от 22 часа). Забранено е тютюнопушенето в детски и спортни площадки, около училища и детски градини, както и употребата на наргиле от лица до 18 години.

Забранява се движението на превозни средства с животинска тяга в централната част на града и по централните пътни артерии; преминаването на товарни автомобили през града от 7 до 19 часа.

Най-много са нововъведенията в разпоредбите за търговската дейност: забранява се продажбата на месо, риба, яйца, сладкарски, млечни и месни продукти на открито; регламентирани са правилата за разрешаване на удължено работно време. Въведени са и допълнителни забрани за опазване на чистотата, изхвърлянето на строителни отпадъци на обществени места; разпиляването им извън контейнерите.

Нарушаването на забраните довежда до глоби в административно-наказателните разпоредби.