неучебен-ден-в-гимназия-в-сливен-заради-случай-на-covid-19

Под домашна карантина са 91 души от Монтанско завърнали се от Италия

2
0

Под доброволна домашна карантина в Монтанско в момента са 91 души, завърнали се от Италия в последните дни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана. Броят на тези хора расте, тъй като заради коронавируса в Италия временно се затварят обекти и предприятия и работещи там българи се прибират у нас, обявиха от инспекцията.

В инфекциозните отделения на болниците в Монтана и Лом има 45 легла, като част от тях в момента са заети от хора с други заболявания. В инфекциозното отделение на болницата в Лом има двама настатени със съмнение за корона вирус, но резултатът от пробите им ще стане известен утре. За момента няма доказан случай на коронавирус в региона, обявиха от здравната инспекция.

От вчера охраната на държавната болница „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана е усилена с допълнителни постове. Целта е стриктно спазване на карантината, наложена със заповед на здравния министър, обявиха от областната управа в Монтана.

Заради опасността от разпространение на коронавируса всички концерти, кинопрожекции и театри в област Монтана се отменят. Забраната ще важи до намаляване степентта на опасност от вируса, заявиха от РЗИ в Монтана.

Поради опасност от новия вирус се спират всички пътувания на ученици и посещения на обекти в страната, съобщиха от Регионалото упарвление по образование в Монтана. Отменят се също олимпиади и ученически състезания по учебни предмети. Спират се обученията и квалификациите на преподаватели, уточниха от управлението.