Бойко Борисов призова към солидарност при мерките за ограничаване на коронавируса

3
0

Премиерът Бойко Борисов призова към солидарност и уеднаквяване на мерките за ограничаване разпространението на коронавируса в международна конферентна връзка със световни лидери, посветена на проблема. Затова българският премиер предложи да има координация между националните щабове.

Същевременно той акцентира, че внимателно трябва да бъде изчислена продължителността на мерките.
Борисов изтъкна, че на този етап е много важно осигуряването на тестове за откриване на вируса поне за болничните заведения в държавите. И отбеляза, че много страни са забранили износа им.

Втората, по думите му, задача пред света е да бъде открита ваксина или лекарство, защото сме изправени пред икономическа и финансова криза.

Бойко Борисов изрази и притеснение от миграционната вълна към Европа, тъй като много от нелегални мигранти от тежко заразени държави искат да навлязат на нашия континент.

По време на разговора премиерът изтъкна, че България е предприела строги ограничения, затворени са училища и детски градини. Ако градският транспорт или метрото бъдат затворени, ще блокираме целия икономически живот, допълни Борисов.