софия-се-включва-в-eвропейската-седмица-на-мобилността

Вижте къде спират временно водата в София и областта днес

0

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Тодор Каблешков“ в кв. „Манастирски ливади – изток“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на:

– ул. „Тодор Джебаров“ от ул. „Тодор Каблешков“ до № 51-53, магазин „Лидл“ на ул. „Тодор Каблешков“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Тодор Джебаров“, пред бл. 135а.

Във връзка с подмяна на пожарен хидрант на ул. „Арх. Йордан Миланов“ в ж.к. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

– ул. „Арх. Йордан Миланов“ от ул. „Вишнева“ до ул. „Кръстю Сарафов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Арх. Йордан Миланов“ №30.

Във връзка с пресвързване на уличен водопровод на ул. „Иванянско шосе“ в кв. „Изгрев“ в гр. Банкя се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

– ул. „Иванянско шосе“ от ул. „Стефан Стамболов“ до ул. „София“;

– ул. „Стефан Стамболов“ от ЖП прелез до завод за Минерална вода-Банкя и вилна зона „Бели брег“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул.“Рудозем“ ъгъла с ул. „Слънчев бряг“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Ловджийска“ в с. Бусманци се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

– ул. „Родината“ от ул. „Асен Игнатов“ до ул. „Татарски път“ и ул. „Ловджийска“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ловджийска“ ъгъла с ул. „Родината“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.