Автобусите на градския транспорт в Добрич се дезинфекцират

0

Автобусите на градския транспорт в Добрич се дезинфекцират по два пъти на ден като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщиха от общината след заседанието на общинския щаб за действия при бедствия и аварии, свикан заради усложнената епидемиологична обстановка.

На шофьорите се осигуряват предпазни маски, а сред набелязаните мерки са измиване и обеззаразяване и на спирките на обществения транспорт, посочват от общината.

Наред с отмяната на всички обществени и културни събития на закрито преустановяват дейността си и пенсионерските клубове в Добрич. Дневните центрове за деца и хора с увреждания, Центърът за обществена подкрепа и други институции, които предоставят дневна и почасова грижа, остават отворени при изискване за медицински преглед на входа и засилени мерки за хигиена на помещенията.

В Дома за възрастни хора, Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Защитеното и Преходното жилище свижданията се спират и се ограничава достъпът на външни хора. За личната хигиена на потребителите ще се следи при спазване на всички противоепедимични мерки, допълват от общината.