части-от-габрово-без-вода-днес

Населени места в общините Тетевен, Луковит и Ябланица са без вода

0

Населени места в общините Тетевен ,Луковит и Ябланица са без вода заради аварии и замътване на водоизточниците, съобщиха от „ВиК Ловеч“ АД.

Изпълнителният директор на дружеството Данаил Събевски поясни, че днес започва изграждането на временен водопровод за село Български извор, където беше обявено бедствено положение заради прекъснат довеждащ водопровод оставил цялото село без вода.

По думите му изграждането на временния водопровод до Български извор ще продължи максимум десет денонощия.

„Ще бъдат доставени тръбите на място. Сформирали сме четири екипа, които ще лепят тръби километър и двеста метра, с диаметър 160 мм“, каза Събевски. За живеещите в селото около 1500 души е осигурена питейна вода с десет водоноски.

От дружеството съобщават, че поради замътване на извор е нарушено водоподаването за Луковит и Червен бряг, както и селата от община Луковит Тодоричене, Петревене, Румянцево и Беленци.

От 8.00 ч. днес заради замътване на водоизточник „Златна Панега“ на воден режим са и селата от община Ябланица – Добревци, Орешене, Батулци, Дъбравата и Златна Панега.

Водоподаването в тези населени места ще бъде нормализирано след избистряне на водоизточниците, уточняват от „ВиК Ловеч“ АД.