2891-нови-случаи-на-коронавирус-у-нас

Пекин налага двуседмична карантина на всички, пристигащи от чужбина

0

Властите в Пекин обявиха, че налагат 14-дневна карантина на всички, които пристигат в китайската столица от чужбина поради нарастващия брой „внесени“ случаи на коронавирус в града, предаде Франс прес.

Освен хората, идващи от тежко засегнати от вируса страни, на които вече е наложена карантина, от сега нататък всеки пътник, идващ от чужбина, ще бъде поставян под наблюдение в домашни условия или на предвидено за целта място, посочи на пресконференция представителят на кметството Чжан Цян.

Китайските граждани в чужбина, проявили свързани с коронавируса симптоми, трябва да бъдат лекувани на място, каза цитиран от Ройтерс представител на столичните власти.

Заместник-директорът на пекинския Център за превенция и контрол на заболяванията Пан Синхо каза на брифинг с журналисти, че живеещите в чужбина китайски граждани трябва да избягват забавяне на лечението си и да предотвратят трансграничното разпространение на заразата.

Китай съобщи за нови случаи на коронавируса – хора, пътували до страни, в които е регистриран взрив на заразата, като Иран и Италия.

В столицата на провинция Хънан – Чжънчжоу – също е установен нов „внесен“ случай на вируса. Заразеният е пристигнал от италианския град Милано, минавайки през Обединените арабски емирства, съобщиха властите.