Русенски учен предлага разработка на нова маска срещу коронавируса

3
0

Революционен метод за справяне с коронавируса предлага русенски учен. 73-годишният Койчо Митев е разработил нова маска за лице, която с помощта на електрически ток да обезврежда бактериите.

Инженерът вече е изпратил концепцията за изобретението си до посолствата на няколко държави, включително и Китай.

Идеята Койчо Митев е между две мрежи от метални нишки да се постави филтърен текстил. Мрежите се свързват с полюсите на преносима батерия. От влагата в устата текстилът се овлажнява и през него преминава ток от батериите.

Инж. Койчо Митев: Тези микроорганизми, които са живи организми ще бъдат подвластни на електрическия ток и тогава проблемите, които създават ще бъдат решени.

Специалистът казва, че няма място за паника заради COVID-19, а че трябва да се мисли рационално. Убеден е в успеха на своето откритие.

Инж. Койчо Митев: Ако концепцията ми е вярна, сигурен съм, че ще помогне най- малкото или най- вече на вече заразени пациенти, за да се намали ако не въобще да се изолира разпространението на вируса.

Койчо Митев вече е изпратил информация за изобретението си до посолствата на Китай, Индия, Япония, Южна Корея , Италия и САЩ с надеждата да проявят интерес и новата маска скоро да се появи на пазара.