31-октомври-краен-срок-за-плащане-на-местните-данъци

Засилен интерес към издаването на ПИК отчитат в НАП-Разград

5
0

Засилен интерес към издаването на ПИК отчитат от НАП-Разград. От началото на годината са получени 904 персонални идентификационни кода, а откакто е започнала кампанията по издаването им, са предоставени 2416 кода, каза за БТА Йордан Йорданов – началник на отдела „Услуги за клиенти“ в офиса в Разград на приходната агенция.

Той посочи, че от началото на кампанията по деклариране на доходите и заплащането на дължимите данъци, в офиса на НАП в Разград са приети вече 1190 декларации. От тях 298 са попълнени на място, 372 формуляра са изпратени с електронен подпис, а 496 са подадени с ПИК.

От 10 март в портала за е-услуги на НАП са налични и предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица за 2019 година. Преди да потвърдят декларацията, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, отбеляза Йорданов и подчерта, че все още никой в областта не е изпратил по електронен път попълнен формуляр.

Йордан Йорданов призова клиентите от региона да се въздържат от лично посещение в офиса на НАП в Разград, заради обстановката, свързана с коронавируса. Хората, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги. Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащанията към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн, без посещение в офиса, допълни началникът на отдела в разградския офис на приходната агенция.