Радев от Плевен: Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство

0

Без съмнение сме изправени пред сериозно предизвикателство – като общество, като икономика, като социален живот. Това заяви днес президентът Румен Радев, който посети Плевен, във връзка със ситуацията около коронавируса.

Той уточни, че е убеден, че „имаме и капацитета, и силите да се справим със солидарните усилия на всички“, като отбеляза, че са разработени мерки и са дадени указания от Националния оперативен щаб. Изключително важно е тези мерки да се претворят в реалния живот, подчерта държавният глава и посочи, че „това е голямото предизвикателство“.

По думите му „огромното натоварване е върху общините“. „Да намерят баланса – от една страна да запазим общественото здраве, чрез редица мерки, включително и ограничителни. И от друга страна – да не допуснем парализа на икономиката и обществения живот“, подчерта президентът.

Мога да дам пример, че община Плевен полага всички необходими усилия, мобилизиран е целият медицински потенциал на общината, включително Медицинският университет, отбеляза той.

„Много е важно да няма прекъсване и в производствената дейност. Тук сме в едно високотехнологично предприятие – гордост за българската икономика, където ръководството успява, и това го видях на място, да вземе мерки за повишаване на санитарните изисквания и да не допусне прекъсване на производствения процес“, каза президентът.

Преди да се срещне с журналистите държавният глава има среща в Общината с кмета на града Георг Спартански и неговия екип, както и с представители на местните здравни институции. След това президентът посети производственото предприятие, където се запозна с предприетите превантивни мерки за гарантиране на безопасни условия на труд и непрекъснат производствен процес.