Максималните температури днес ще бъдат от 13° до 18°. В по-голямата част от страната ще бъде облачно.

На отделни места в Родопите и в Югоизточна България ще има значителни валежи, в крайните югоизточните райони – придружени с гръмотевици.

Предимно слаби ще са преваляванията в останалата част на страната, а в крайните западни райони ще е почти без валежи, ще има и временни намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно слаб.

Предимно облачно ще е и по Черноморието. Ще има валежи от дъжд, в южните райони – значителни и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури ще бъдат около 17-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Предимно облачно ще е и в планините. В повечето райони ще има слаби валежи от дъжд, на отделни места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

През следващите дни вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, по-често значителна облачност.

В петък на много места в Източна България ще има валежи, а в събота и неделя слаби превалявания ще има само на отделни места. В неделя вятърът ще отслабне. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски, а максималните – между 12° и 17°.

В понеделник ще има повече слънчеви часове. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се понижат още малко, а дневните ще останат без промяна.