В Плевен днес предстои тържествена промоция на Випуск 2020 на колежа към Медицинския университет. Успешно завършват 67 професионалисти по здравни грижи – рентгенови и медицински лаборанти, помощник-фармацевти, специалисти по медицинска козметика и социални дейности. Заради усложнената епидемична обстановка церемонията ще бъде онлайн. С това събитие университетът в Плевен отбелязва и 46 години от своето създаване.
*****

Прожекция на документалния филм „Дворците на народа“ ще се състои в парк „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Лентата на Борис Мисирков, Георги Богданов и „Агитпроп“ ще бъде показана в рамките на програмата „КинеДок“.
******

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков ще бъде посрещнат днес от силистренци пред катедралния храм „Св.Св. Първоапостоли Петър и Павел“ в Силистра в 15.00 часа.
*****

Юбилейна изложба „120 години от рождението на Асен Василиев“ ще покаже галерията в Кюстендил. В експозицията с творби, които галерията притежава, са включени и постери с архивни материали, предоставени от Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф.Иван Дуйчев“. Изложбата се открива от 17,30 часа.
*****

Централното фоайе на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково е домакин на гостуващата изложба на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив „Калиграфско-художествени школи и писарски средища по българските земи“. Експозицията се открива в 17.00 часа.
*****

В къщата музей „Константин Величков“ в Пазарджик ще бъде открита изложбата „Величковият род“, посветена на 165-годишнината от рождението на бележития творец и общественик. Експозицията представя оригинални фотографии, документи и автентични вещи на фамилията.
*****

В Плевен днес в зала „Революционно движение“ на Регионалния исторически музей ще бъде представен сборник с най-новите проучвания за изграждането и дейността на Вътрешната революционна организация на Васил Левски. Научният труд, дело на историци от различни градове на страната, ще бъде представен от проф. д-р Пламен Митев от Софийския университет. Началото е в 16.00 ч.
*****

В навечерието на Деня на народните будители за пети път ще бъдат връчени Годишните награди на Обществен дарителски фонд /ОДФ/-Сливен – „Будител на годината“. Награждаването ще започне в 10 часа пред галерия „Седем“ в града.