В Плевен Общинският съвет /ОбС/ днес отложи предложението за именуване на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици на писателя Димитър Димов, съобщиха от пресцентъра на съвета.

Идеята ще бъде разгледана на следващото заседание, насрочено за 17 декември. Днес са възникнали и други предложения. Едно от тях е гимназията да носи името на видния плевенчанин Данаил Попов – един от основните деятели на националноосвободителното движение у нас и най-близък съратник на Васил Левски в Плевен.

Гимназията е наследник на едно от първите в България десеткласни училища. С решение на ОбС от март 1992 г. тогавашното СОУ „Васил Каравасилев“ е преименувано на Гимназия с преподаване на чужди езици. С писмо от септември 2016 г. на РУО – Плевен, училището е продължило дейността си като Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици.

С писмо до кмета на Плевен Георг Спартански сегашното ръководство на учебното заведение е внесло предложение от Педагогическия съвет, което изразява желание училището да носи името на писателя Димитър Димов, се посочва в съобщението.