Apple вече работят усилено над следващото поколение на компютрите MacBook, които ще видим през следващата година. Новите устройства ще предложат някои дизайнерски промени в допълнение към ъпдейтнатия хардуер. Така например Apple експериментират с aктуализиран TouchBar, който визуално изглежда като настоящите модули. Разликата е, че включва поддръжка за Force Touch.

Teзи сензори видяхме за първи път в Apple Watch и позволяват на потребителите да извършват различни действия съобразно силата на натиск, която прилагат при натискането. Функцията стана част от лаптопите MacBook още през 2015г. и изглежда ще промени начина, по който работи TouchBar през следващата година.

По този начин Apple ще предложат атрактивна алтернатива на стандартния тракпад, която дори не включва механичен бутон. Технологичният гигант вече притежава няколко патента описващи различни  методи за вграждане на Force Touch функционалност в лаптопите MacBook.

Нова информация на 9to5mac ни разкрива за още една интересна иновация, която ще стане част от предстоящите устройства с този бранд.

Дизайнерите на компанията работят над обновена клавиатура, която ще предложи още повече възможности за персонализация на потребителите. Apple са подали документи за регистриране на патент пред US Patent & Trademark Office, който описва интеграцията на малки екрани в самите бутони. Така собствениците на MacBook ще могат да ги настройват да показват различни символи, съобразно своите предпочитания.

Идеята е сходна с тази на TouchBar, но клавиатурата с мовата визия ще работи по-различно. Физическите бутони ще продължат да изглеждат, както досега. Все пак на повърхността им ще има мини екран, който замества настоящите цифри, букви и символи, които са гравирани на всеки клавиш. Системата на Apple използва динамични тагове, които се генерират от LED диодите във вътрешността на всеки бутон.

Резолюцията ще бъде ниска, тъй като е нужно показването единствено на базови символи. Възможността да се конфигурират бутоните по този начин вероятно ще се хареса на геймърите, програмистите и хората, които работят със софтуер за видео обработка.