WhatsApp е популярно приложение, което може да се похвали с рекорден трафик през изминалите празници. Системата за криптиране на информацията винаги е била водещо предимство за заглавието. Това гарантира сигурността на потребителите, дори при провеждане на видео разговори.

Приложението е собственост на Facebook, които се стараят постоянно да го актуализират с нови функционалности. Освен разнообразните възможности за комуникации, добавяне на стикери и GIF файлове вече се експериментира с идеята WhatsApp да поддържа мобилни плащания.

Компанията продължава да търси начини как да направят WhatsApp по-атрактивна платформа за потребителите. Този път, обаче промените вероятно няма да допаднат на повечето хора. Причината е актуализирана декларация за поверителност и използване на мобилното приложение.

Най-съществената промяна за профилите е, че скоро WhatsApp ще въведат изискването информацията за потребителите да се споделя с Facebook, независимо дали сте съгласни. В противен случай няма да има как да използвате приложението на своето устройство, информира 9to5google.

Вече се разпространява съобщение, което започва да информира потребителите за промените. Още през лятото на миналата година WhatsApp предоставиха опцията „Not Have Your WhatsApp Account Information Shared With Facebook“. По този начин предоставят повече контрол на информацията споделяна от потребителите.

Следващата актуализация, обаче ще премахне тази опция в мобилното приложение. Така съгласието с промените ще даде одобрение данните да се споделят с Facebook. Другият вариант е да спрете да използвате WhatsApp и да се насочите към алтернативно заглавие.

Данните споделени със сървърите на Facebook ще се използват за таргетиране на реклами. Промяната в правилата може да се отрази на популярността на WhatsApp, но въпреки това приложението ще продължи да е водеща платформа за комуникация. Бъдете много внимателни преди да дадете съгласието си с новите правила на WhatsApp.