Премиерът Бойко Борисов пристигна днес следобед в Хаджидимово, където проливните дъждове отнесоха моста между общинския център и село Блатска. С него е и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Това стана ясно от видео, публикувано на страницата му във Фейсбук.

Той беше посрещнат от кмета на общината Людмил Терзиев, а местните хора го приветстваха с аплодисменти.

Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков пристигнаха на място, където лично увериха гражданите, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен, след като водата се оттече.

Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

„Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена“, добави министър-председателят.

Премиерът Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града.

По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в Хаджидимово. Премиерът Бойко Борисов се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

От името на земеделските производители и стопани, жена благодари на Борисов са навременните помощи, които правителството им отпусна, както и за субсидиите, които се оказали жизненоважни за тях, за да могат да оцелеят в тежката криза, породена от пандемията.