Димитър Маринов – първият българин, държал Оскар в ръцете си, разказва пред Нова тв за новия си филм в САЩ, в който си партнира с голямата холивудска звезда Дензъл Уошингтън. Филмът е „The little thing“, което е детективска терминология. Малките неща са тези, чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай на Ричард Рамирез.

Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години. „Дензъл Уошингтън е уникален акьор. Той е изключително съсредоточен. Още с влизането в караваната, която беше определена за мен, прочетох правилата на Дензъл, описани на една страница – нямаш право на телефон, не може да го поздравяваш, да му говориш или да го гледаш, ако той не го направи пръв, задължителното разстояние между теб и него е 6 метра.

Ако имам въпрос трябва да го задам или на режисьора, или на асистента му и той ще ми отговори или директно, или чрез асистента си“, разказва Маринов. „На репетициите трябваше да съм на мястото 10 минути преди той да дойде. Репетирахме на 6 метра разстояния. След това той излиза и изчезва с лимузината си. С нея обикаля няколко метри, където влиза в образа на персонажа си. Влиза в състояние, някакво си негово. И така до следващата репетиция.“ Премиерата на филма е на 29 януари. Режисьор и сценарист на филма е Джон Лий Ханкок. В него участват още Рами Малек и Джаред Лето. Разказва се за две ченгета, които са по петите на сериен убиец (Джаред Лето). Едно от ченгетата, Дийк (Дензъл Уошингтън), е прегорял в работата областен заместник-шериф, който е в екип със следователя от отдела в Лос Анджелис детектив Бакстър (Рами Малек). Дийк има свръхестествено точен нюх за „дребните неща“, но желанието му да заобикаля правилата въвлича Бакстър в голяма вътрешна дилема.