Пленарна сесия - Преглед на българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Борисов стана един от най-опитните членове на Европейския съвет и международния политически елит

523
0

Българското правителството постигна много във външната ни политика през последните години.
Министър-председателят Бойко Борисов се откроява като един от най-опитните членове на Европейския съвет, а международният му авторитет сред световния политически елит е безспорен. 

Тогавашният премиер на Великопритания Тереза Мей, президентът на Франция Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел се разходиха по моста на влюбените

Благодарение на неговите усилия, на външния министър Екатерина Захариева и на членовете на кабинета България проведе изключително успешно председателство на Съвета на ЕС, което бе признато от всички европейски лидери. Именно в София беше зададен като водещ приоритет за ЕС,  разширяването му със страните от Западните Балкани.

Oфициално посещение в Белия дом

По време на настоящия мандат българският премиер бе приет на официално посещение в Белия дом от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Множество срещи и телефонни разговори проведоха Борисов и Ердоган през изминалите години

В последните четири години цяла Европа бе залята от огромен мигрантски натиск, като имаше многохилядни струпвания на мигранти по границите на редица членки на ЕС.

Благодарение на адекватната външна политика на правителството и усилията на премиера Бойко Борисов България не усети по никакъв начин този проблем и в нито един момент не бе допуснат мигрантски натиск на българските граници.
Важно е да се разбере, че тези политически успехи не са даденост, а са плод на целенасочен труд, който защитава интересите на държавата ни.

Авторитетът на Борисов ярко контрастира с нулевия европейски авторитет, с който се ползват лидерите на опозицията. Едни са в явен конфликт със собственото си европейско политическо семейство, други са в периферията и без никаква реална тежест, а третите са напълно непознати, за който и да е в европейската политика.

Списъкът с успехите на премиерът и неговата партия ГЕРБ е дълъг, а опонентите му просто нямат такъв. Четете повече в следващата статия: