ООН ще иска обяснения за съдбата принцеса Латифа

9
0

ООН ще иска обяснение от владетеля на Дубай за съдбата на дъщеря му. Това обявиха от службата на Върховния комисар за правата на човека. Принцеса Латифа твърди, че е затворничка на баща си и основните ѝ човешки и граждански права са нарушени, предава Нова тв.

Освен владетел на Дубай, шейх Мохамед ал-Мактум е вицепрезидент на Обединените арабски емирства. ООН каза, че ще поиска от Емирствата обяснение къде е дъщеря му и дали човешките ѝ права са нарушени. Вчера Би Би Си публикува таен запис, който принцесата е изпратила. В него тя твърди, че хора на баща ѝ я държат против волята ѝ във вила, превърната в затвор.

„Заложничка съм в тази вила. Прозорците са с решетки, не могат да се отварят. В изолация съм. Нямам достъп до лекар. Нито са ме съдили, нито има някакви обвинения срещу мен”, обясни принцеса Латифа.

Принцеса Латифа опита да избяга от баща си и през 2018-а. Тя и тогава твърдеше, че не ѝ се позволяват елементарни неща, като пътувания или образование. С помощта на приятели тя стигна до Оман и отплава с яхта. Но скоро след това командоси превзеха плавателния съд в открито море и принцесата беше върната на баща ѝ.