Цената на биткойн надхвърли 50 хил. долара

6
0

Технологиите, които правят възможни виртуалните валути и плащането с модерни дигитални средства може да не ви е позната в детайли. Със сигурност, обаче сте чували за биткойн. Всъщност това е най-популярната криптовалута, която продължава да предизвика широк интерес и множество дискусии в публичното пространство.

Световната пандемия не само не се отрази на цената на биткойн и дори допринесе за впечатляващ растеж от приблизително 300% през 2020г. Още в първите дни на новата година се забеляза голяма активност, която продължи трендовете. Вече ви съобщихме, че цената на биткойна достигна нов рекорд, след като Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд.

Големи инвеститори и компании от технологичния сектор също обмислят възможността да инвестират в криптовалута. Припомняме ви, че на 1 януари един биткойн можеше да бъде купен за $28 933, а няколко седмици по-късно тази стойност се увеличи с допълнителни 72%.

Според последните котировки цената на един биткойн е преминала за първи път границата от $50 хил., съобщава CNBC.

Максималната стойност, която достига виртуалната валута е $50 487. Това означава, че от началото на годината досега биткойна е поскъпнал с още 73%.