Снимка: Борба БГ

Ето я героинята от Омуртаг, спасила пътниците от адската катастрофа край Велико Търново

1 771
0

Автобусът с петима души е пътувал от София за Варна. На разклона за лясковското село го помита товарен камион „Волво“ с безалкохолни напитки. При челния сблъсък автобусът е смазан, а касите с безалкохолните, се разпилели по целия път.

Районът остана отцепен часове наред, а на мястото на трагедията пристигат полиция, пожарна и спешна помощ. Трасето бе отворено за движение едва около 11 часа на 22 март.

При адската катастрофа загиват шофьорът на автобуса, шофьорът на камиона и 53-годишен мъж от Добрич, пътувал в автобуса. Той е бил втори шофьор.

4 жени са пътували в рейса. Те са успели да се измъкнат, след като счупили един от прозорците, а за това помогнала и героинята от Омуртаг – 20-годишната студентка – Билгюл Харунова. Тя също е оцеляла по чудо, след като отстъпила фаталното място номер 3 зад шофьора.

При сблъсъкът Билгюл слушала музика, паднала на стъпалата, блъснала си главата, а нещо тежко е паднало на краката й. Въпреки това, успяла да счупи стъклото и да излезе от автобуса. После се върнала и извадила другите жени. Младата студентка се оказва най-тежко пострадала, но това не и пречи да направи всичко по силите си, за да спаси останалите!

Адмирации ! Дано да има повече такива хора !