Xiaomi показвата нов смартфон с уникална течна камера

16
0

Концептуалните смартфони на Xiaomi винаги са привличали сериозно внимание сред любителите на технологиите. Всеки представител на Xiaomi Mi Mix серията има уникален дизайн, като например Xiaomi Mi Mix Alpha и неговия 180-градусов дисплей. Специалистите на компанията опитват постоянно да подобрят устройствата от този бранд с нови технологии и иновативни решения.

Първият модел бе показан за първи път преди две години, а само след дни ще видим на какво е способен актуализирания модел. Това ще се случи на 29 март, когато ни очаква и премиерата на Xiaomi Mi 11 Ultra. Еволюцията на смартфоните от серията Mi Mix ще продължи с включването на дисплей, който заема по-голямата част от предния и задния корпус.

Четвъртата версия на устройството ще използва уникална течна камера. Оптичната структура на сензора имитира вътрешността на човешкото око и ще предложи невероятни възможности за мобилна фотография, съобщава АndroidAuthority.

По този начин Xiaomi Mi Mix 4 ще се превърне в първия смартфон, който е базиран на технологията в индустрията. Обективите с Liquid Lens структура могат да се управляват механично и по електронен път. За разлика от конвенционалните камери имат оптична течност и са в състояние бързо да променят фокусното разстояние.