БХРА искат чадърите и шензлонгите на плажа да са безплатни

6
0

Чадърите и шезлонгите на плажа трябва да са напълно безплатни поне през следващите 3 години, за да се подпомогне най-засегнатият от кризата сектор на икономиката – туризмът. Това заявяват в свое писмо от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

„Категорично възразяваме срещу предвидените промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), свързани с цените на плажните услуги и увеличаване площта на заведенията на плажа“, пишe в писмото.

„Както сме предложили още в началото на пандемията COVID-19, в писмата ни от 24.03.2020 г. до министър-председателя и от 29.04.2020 г. до министъра на туризма, освобождаването от концесионна такса на плажовете за срок от 3 години срещу ангажимент за предоставяне на безплатни шезлонги и чадъри на плажовете е една от мерките за оцеляване на летния ваканционен туризъм“, подчертават от БХРА.

„Според нас, в следващите поне 3 години трябва да се предлагат безплатни шезлонги и чадъри, особено за туристи, които са настанени в хотелите и да се въведат много ниски цени на плажните услуги на туристи, които не са настанени в хотелите“, настояват от БХРА.