Извънредно в „Държавник“: Поръчково убийство разтресе София, мъж в G-класа е застрелян в главата (ОБНОВЯВА СЕ)

2 458
0

Според първоначална информация става въпрос за собственик на автокъща.

Той е бил издебнат на бул. Симеоновско шосе и е ликвидиран с един куршум.

На мястото на инцидента е пълно с полиция. Извършителят се издирва.

Очаквайте подробности ! Екипът на „Държавник“ следи ситуацията в реално време:

20:45 часа: BTV: Според информация на BTV човекът се казва Николай Дракополов и е на 46-години, криминално проявен.

20:47 часа: По непотвърдена информация на Нова телевизия пешеходец е стрелял в главата на жертвата и е успял да избяга. В автомобила е имало и малко дете.

21:14 часа: NOVA NEWS на живо: Сигналът за инцидента е подаден в 20:08 минути за 12 минути е дошла линейка, медиците са установили смъртта. Сигналът е подаден от мъж, който е казал, че в колата е имало и дете и още един пътник. Според източници от МВР става въпрос за поръчково убийство. По непотвърдена информация стрелецът е бил добре маскиран. На мястото има полиция и движението се отклонява, но се е образувало задръстване.

21:27 часа: NOVA NEWS на живо: Според приятели на жертвата той не е бил заплашван и не е имал проблеми. Директорът на СДВР е на място. Движението вече не е затруденено.

21:36 часа: БТА: Източници на БТА информираха, че убитият мъж е имал над 20 криминални регистрации.
Една от версиите е, че по колата е стрелял пешеходец.
На мястото на инцидента са градският прокурор на София Илиана Кирилова и директорът на СДВР Георги Хаджиев.

21:37 часа NOVA NEWS на живо: Става въпрос за собственик на автокъща. Според приятели на жертвата в колата е имало жена и дете.

21:56 часа NOVA NEWS на живо: Директорът на СДВР: Информацията към момента е първоначална. Събираме доказателства. Няма да изключим нито една версия. Повече информация не можем да изнасяме, за да не опорочим разследването. Имаме информация, че лицето е криминално проявено.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова каза: Дете на 11 години в пътувало на предната седалка. Открити са на първо време две гилзи. Потвърди се самоличността на жертвата – Николай Дракополов на 46-години . Детето не пострадало. Има свидетели от коли зад него. Предстоят разпити. Очевидно става дума за убийство. Не можем да кажем дали е поръчково.

22:02 часа: Според информация на онлайн издания мъжът е бил разследван за търговия с наркотици в последните месеци. Той е спряган за един от големите български мафиоти в чужбина. През 2019-та година е задържан по обвинение за кражба на кола, фалшиви документи и участие в организирана престъпна група. Според събрани доказателства той е крадял коли за различни наркобанди и е бил един от най-добрите в бранша.