Ангелов: Обмисляме разхлабването на още мерки

935
0

Обмисля се разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. Това е заявил министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, при посещението си, заедно с премиера Бойко Борисов, на Мулдавския манастир „Света Петка“, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

По думите на министъра, спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят.

Още от утре част от мерките в страната стават по-леки. Присъствено в училищата се връщат учениците от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде за две седмици и обучението на децата от 7, 8 и 10 клас.

От утре се разрешава и ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

 Според премиера Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публика по стадионите.
Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир „Света Петка“, е заявил министър-председателят Борисов при посещението му в светата обител. Премиерът е поел ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. „Всичко, което се направи, остава за хората“, е изтъкнал Борисов.

Министър-председателят е добавил още, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева.