„NL TIMES“: Нидерландия ще обяви правилата за пътуване следващата седмица

1 305
0

Нидерландското правителство планира да обяви следващата седмица своите преработени съвети относно летните ваканции и пътувания, както вътрешни, така и международни.

Темата ще бъде на дневен ред на срещата на министрите и членовете на екипа за управление на огнищата през уикенда, а всяко ново решение ще бъде обявено на пресконференция във вторник, 11 май, заяви служебният министър на здравеопазването Уго де Йонге.

Той каза, че хората трябва да изчакат да резервират всичко, дори и къмпингите, докато чуят новите съвети от служебния кабинет.

„Разумно е да изчакате съвета за пътуване. Ще дадем информация във вторник “, каза той пред репортери.

Настоящият съвет от правителството е всички жители да избягват да пътуват в чужбина, освен ако не е спешна ситуация. Този съвет изтича на 15 май. Карантирането за период до десет дни се препоръчва при връщане. Настоящият кабинет представи законопроект, с който карантината става задължителна и изпълнима от 15 май.

Де Йонге и премиерът Марк Руте заявиха по време на последната пресконференция, че тази седмица ще бъде публикувана повече информация за пътуванията.