Екипи на УНИЦЕФ ще запознаят варненци как да се предпазят от кибератаки и тормоз в онлaйн средата

8
0

Екипи на УНИЦЕФ България ще бъдат във Варна до края на август за да запознаят варненци и гостите на града с кампанията „Ново поколение с критично мислене” и дигиталната платформа „Cyber Survivor”. Тя ще помага на децата и тийнейджърите да се предпазват от кибератаки и тормоз в онлайн пространството.

“Целта е да информираме хората за опасностите, които дебнат в интернет и как ние като организация можем да помогнем за дигиталната грамотност на децата и младежите”, каза за „Радио Варна” Анина Йовкова от УНИЦЕФ България.

До края на месеца ще има разположени пунктове на оживени места в града като Морската градина, Севастопол и крайбрежната алея.

На 4 юни (петък) от 10.00 до 14.00 часа ще има пункт в района на Севастопол.

„Ще разпознаете нашите екипи „Шампиони за децата”, които са брандирани с униформи на УНИЦЕФ. Те ще предоставят информационни материали на всеки, който се интересува”, поясни Йовкова.

През юли и август локациите ще са на закрито. Те ще са разположени в някои от големите търговски центрове във Варна.

Кампанията е насочена и към родителите. Според Анина Йовкова, те имат ключова роля в подготовката на децата за опасностите, които дебнат в дигиталното пространство.

В рамките на инициативата на УНИЦЕФ за дигитална грамотност и онлайн безопасност, започва и набирането на средства в подкрепа на платформата “Cyber Survivor”.